دیوید کاپرفیلد

دیوید کاپرفیلد رمانی به نویسندگی نویسنه ی شهیر انگلیسی چارلز دیکنز و نیز نام شخصیت اصلی همین داستان می باشد. کتاب دیوید کاپرفیلد برای نخستین بار در سال ۱۸۵۰ میلادی انتشار یافت. چارلز دیکنز این رمان را از سایر کتاب‌های خود برتر می‌دانست؛ شاید به این سبب که اتفاقات و حوادث هیجان‌انگیز و بسیاری دیگر از عناصر داستان برگرفته از رخدادهای زندگی خودش است. از نگاهی دیگر می‌توان گفت این اثر دیکنز بیش از دیگر آثار او، قالب اتوبیوگرافی دارد.

 دیوید کاپرفیلد، شخصیت اول و اصلی این داستان، کودک مورد علاقه خود نویسنده نیز می‌باشد. دیوید کاپرفیلد هشتمین رمان چارلز دیکنز است که بارها به سینما و تلویزیون راه یافته. نوشتن این کتاب نوزده ماه به طول انجامیده و بسیاری از اتفاقات آن شبیه به رویدادهای زندگی نویسنده هستند. «دیکنز» این اثرش را بیش از دیگر رمان‌هایش دوست داشت و درباره آن نوشته است: «مثل دیگر والدین،‌ من در اعماق قلبم بچه محبوبی دارم که نامش «دیوید کاپرفیلد» است.» چارلز دیکنز هنگام نگارش دیوید کاپرفیلد، مردی سی و هفت ساله و نام‌آور بود و این کتاب به دوران پختگی و کمال هنری دیکنز تعلق دارد.

درباره داستان دیوید کاپرفیلد

دیوید تقریباً ۶ ماه پس از مرگ پدرش به دنیا می‌آید. در ابتدای داستان او با مادری مهربان و نازنین همراه است تا این که مشکلات زندگی مادر را وادار می‌کند که با مردی به نام موردستون ازدواج کند. مردی با رفتار های خشونت‌آمیز و پرخاشگرانه که در نهایت دیوید را به مدرسه‌ای بیرون از شهر روانه می کند. همینطور مشکلات دیوید ادامه دارد و بعد از مدتی مادرش نیز می‌میرد و…

کتاب دیوید کاپرفیلد در شصت و چهار فصل نگارش شده است. در این رمان فوق العاده زیبا، به طرز ماهرانه‌ای تأثیرات کودک و حالات روحی او و عدم سازگاری‌اش با محیط‌های جدید و در خویش فرو رفتن‌هایش ، توسط چارلز دیکنز شرح داده و به تصویر کشیده می‌شود. در کتاب دیوید کاپرفیلد که اغلب آن را به دوران پختگی و کمال هنری چارلز دیکنز متعلق می‌دانند؛ ما شاهد ماجراهای خانگی و روحانی هستیم و انتقادهای صریح اجتماعی کمرنگ‌ شده است.

دیکنز و دیوید کاپرفیلد

طبق گفته ی چسترتون در دایره المعارف بریتانیکا، این اثر شیوه و سبک داستان پردازی دیکنز را تا ده سالی از عمرش دگرگون ساخت. همچنین تأثیر آثار دیکنز در ادبیات داستانی انگلیس چنان است که بزرگان و منتقدان ادبیات داستانی؛ انگلستان را از نظر فرهنگی به دوران قبل از دیکنز و بعد از آن تقسیم بندی نموده‌اند. در این‌ رمان توجه نویسنده اکثراً به ماجراهای خانگی و روحانی است تا بیدادهای اجتماعی. هرچند با توجه به زندگی خود دیکنز، همچنان در این رمان به مسائل روانشناختی از دید اجتماعی آشکارا توجه شده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه
فروشگاه
جستجو
بازگشت